Over van Driel

Gebroeders Jan en Albert van Driel besluiten in januari 1982 om samen Autobedrijf van Driel op te richten. Een bedrijf gevestigd aan de Ollandseweg in Sint-Oedenrode waar vader Bert al een bezinepomp had. Albert verzorgde in die tijd vooral de handel in gebruikte auto’s en Jan zorgde voor het sleutelwerk in de werkplaats.

Na een jaar of 5 bedrijvigheid aan de Ollandseweg werd broer Peter aangenomen en was er sprake van een heus familiebedrijf. Ook werd er in die tijd een monteur aangenomen, Patrick. Peter en Patrick zijn beide nog steeds werkzaam bij Van Driel.

In 1990 groeide het bedrijf in Sint-Oedenrode uit zijn jasje en kochten de gebroeders Van Driel een stuk grond aan in Liempde om daar te gaan bouwen. Een prachtige werkplaats met 3 bruggen, groot magazijn, receptie en showroom. Daarnaast werd er ook een wasserette gebouwd. De specialisatie in Mercedes-Benz begon in deze tijd ook serieuze vormen aan te nemen.

De verhuizing naar Liempde heeft goed uitgepakt. Het aantal auto’s in de showroom groeide gestaag, de werkplaats werd flink uitgebreid naar 7 bruggen en het magazijn werd een stuk groter. Het bedrijf groeide ook steeds in aantal werknemers en natuurlijk professionaliteit.

Sinds 2010 zijn we officieel Mercedes-Benz Servicepartner voor personenwagens. En sinds 2018 erkent Mercedes-Benz ons ook als dealer voor service aan Mercedes-Benz Vans. Van Driel kreeg onlangs een belangrijk certificaat uitgereikt uit handen van Sander Heikens van Mercedes-Benz Nederland. Dit certificaat is uitgereikt omdat Van Driel aan de zeer strenge criteria voldoet welke Mercedes-Benz stelt op het gebied van werkplaatsprocessen.

Sinds januari 2020 is Jan met verdiend pensioen en heeft Albert alleen de leiding over Van Driel.

Met trots mogen wij u melden dat wij vanaf eind 2020 voldoen aan de hoogste eisen die Mercedes-Benz stelt op het gebied van schadeherstel. Het gaat hierbij niet alleen om het herstellen van carrosserieschade, maar juist ook om de achterliggende elektronische schade. Voor het behalen van het certificaat Repair & Reconnect is de organisatie van Van Driel door een onafhankelijke partij gecontroleerd op alle processen die binnen het schadeherstel plaatsvinden. Van Driel heeft aangetoond dat aan deze belangrijke pijlers op het gebied van schadeherstel wordt voldaan. Om de kwaliteitsnorm van het certificaat ‘Repair & Reconnect’ te kunnen blijven waarborgen, vindt na certificering jaarlijks een controle-audit plaats.

 

Historische en recente beelden

 
 
scroll up